Seinäjoen Sanomat: Suomen toinen kaikille Yhteinen jääkaappi on avattu Seinäjoella. Toiminnalla vähennetään ruokahävikkiä ja se toimii samalla matalan kynnyksen ruoka-apuna. Jääkaappi ja kuivaruokahylly ovat kaikkien käytettävissä. Yhteinen jääkappi on Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Essi Ilolan ja Maiju Koivusalon opinnäytetyö ja toimii KaksKöttö työpajan tilossa. Projekti jatkuu ainakin toukokuun 2019 loppuun saakka.

Yhteiseen jääkaappiin ei toivota tuotavan pilaantunutta ruokaa. Käyttäjiltä toivotaan vastuullisuutta. Ruuan ottajien kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, ettei mukaan tartu vanhentunutta tavaraa. Ilola ja Koivusalo käyvät siivoamassa hyllyt vähintään kerran viikossa, mutta muutoin Yhteinen jääkaappi on valvomatta kaikkien käytettävissä.

Yhteisen jääkaapin idea perustuu espanjalaiseen solidaarisuusjääkaappiin (Nevera Solidaria). Tiettävästi Seinäjoen Yhteinen on toinen laatuaan Suomessa. Kotkaan avattiin ensimmäinen, nimeltään Hävikkiruokakaappi. Yhteinen jääkaappi -projektissa yhteistyökumppaneina ovat Yhteinen keittiö -hanke ja Kaks’Kättä työpaja, jonka tiloissa jääkaappi sijaitsee.

Lue koko juttu: https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/687625-seinajokelaiset-saivat-yhteisen-jaakaapin-tuo-tullessas-vie-mennessas

Kuva ja lehden teksti Anna-Pia Ahola