Iloinen puheensorina ja kaunis musiikki täyttävät Jennyn olohuoneen. Helsingin Malminkartanossa sijaitseva Jennyn olohuone on avoin kohtaamispaikka kaikenikäisille ja se on auki maanantaisin ja torstaisin klo 12-15. Ennen lounasta Erja soittaa tulijoille tervetuliaismusiikkia. Joitakin vuosia sitten Erja oli käymässä Jennyssä ja huomasi pianon ja tiedusteli diakoniatyöntekijältä saako pianoa soittaa. Diakoniatyöntekijä kysyi Erjalta, että haluaisitko hän soittaa useamminkin ja siitä lähtien Erja on ilahduttanut soitollaan Jennyn olohuoneen väkeä.

Heti kun astuu sisään Jennyn olohuoneeseen, saa nauttia Erjan taitavasta soitosta.

Antero ja Merja (takana) sekä Raija (vas.) ja Marjatta ottavat lämpimästi vastaan olohuoneeseen tulijat.

Jennyn olohuoneen keittiössä hääräävät iloiset emännät. Merja Vihavainen (takana, oik.) on toiminut muutaman vuoden ajan leipäkuskina ja hakee kauppojen lahjoittamia leipiä, joita on tarjolla Jennyssä. ”Vapaaehtoistyö on kiva ja säännöllinen juttu.”, kertoo Merja. Hän kuvaa Jennyn olohuoneen toimintaa kirkon jalkautumisena. Pertti käy säännöllisesti Jennyn olohuoneessa ja kertoo, että Jennyllä on paikkansa alueella. ”Jenny on asiallinen paikka, jossa saa soppaa ja sielunhoitoa.”, kuvaa Pertti. Jos Jennyä kuvaisi yhdellä sanalla, se olisi Pertin mielestä yhteisöllisyys. Reijan mielestä Jennyn olohuoneessa on lämmin henki ja todella mukavaa. ”Tuntuu, että olisi tuntenut nämä ihmiset aina.”, kertoo Reija. Jennyssä on yhteenkuuluvuutta sekä edullinen ja hyvä ruoka. ”Ihmisen ei ole hyvä olla yksin, joten siksi Jenny on hyvä paikka.”, pohtii Pertti. Myös Pertti on soitellut ihmisten iloksi Jennyssä. Hän soittaa kitaraa, pianoa sekä haitaria.

Risto Siivola viihtyi Jennyn olohuoneessa.

Risto Siivola on tullut ensimmäistä kertaa Jennyn olohuoneeseen, sillä oli saanut vihjeen, että Jennyyn kannattaa mennä käymään. ”Hienoa, että on tällaisia paikkoja.”, kertoo Risto. Hänen mielestään Jennyn vapaaehtoiset emännät ovat kuin äitejä, siis positiivisella tavalla, sillä niin lämpimästi hänet on otettu uutena kävijänä vastaan. ”Erittäin positiivinen ja hyvä olo jäi vierailusta. Tulen ehdottomasti toisen kerran. Nyt on niin hieno fiilis pyöräillä kotiin.”, kiittelee Risto.

 

Raili Lajusen tekemät askartelut koristavat olohuone Jennyä. Kuvassa kattokoriste, jossa keväisiä kukkia.

Raili Lajusen mukaan Jennyn olohuoneessa saa uusia tuttuja ja voi olla avuksi toisille. Raili kehuu Jennyn ihania vapaaehtoisia ja kertoo, että vapaaehtoiset ovat merkittävässä asemassa. Yhteistyö tuo iloa kaikille. Railin mielestä Jennyssä ei ole kuppikuntia eikä siellä puhuta pelkästään ikävistä asioista vaan myös iloisista. ”Ikävä tulee, jos ei pääse tulemaan Jennyyn.”, toteaa Raili. Raili ohjaa myös askartelua Jennyssä ja hänen upeita kädentöitään voi ihastella ympäri olohuone Jennyä.

 

Jennyn olohuoneessa saadaan nauttia tuoreista ja herkullisista leivonnaisista joka viikko, sillä Antero ja Kirsti Härkönen leipovat joka torstai pullaa ja kakkuja olohuoneen kävijöille.