Maahanmuuttajille tarjoutui mahdollisuus osallisuuteen ja itsensä toteuttamiseen. Tämähän on juuri sitä yhdessä tekemistä Yhteisessä Keittiössä. Keittiöstä tuli itämäisten mausteiden tuoksu ja  kuului iloinen puheensorina, kun ruokia valmistivat syyrialainen perhe ja irakilainen perhe yhdessä.

Ihmisiä oli liikkeellä runsaasti, ravintolassa kävi syömässä kaikenikäisiä vauvasta vaariin ja ruoka sai paljon kehuja kävijöiltä, monille oli ensimmäinen kerta, kun pääsi maistelemaan Lähi-idän herkkuja. Kokit olivat ruokasalissa kertomassa kävijöille eri ruokien sisällöistä ja niiden valmistamistavoista. Kymmenellä eurolla sai vatsansa täyteen hyvää ruokaa ja parilla eurolla vielä suun makeaksi herkullisella baklavalla kahvin kera.

Vihdin seurakunnan diakoniatyö pisti parastaan yhdessä vihtiläisten maahanmuuttajien kanssa ja järjesti 18.2.2018 kansainvälisen ravintolapäivän jo kolmatta kertaa. Ravintola järjestettiin Vihdin seurakuntatalolla. Apuna ravintolapäivän järjestämisessä ja muissa aputöissä oli diakoniatyöntekijöitä, seurakunnan keittiön emäntä ja seurakunnan vapaaehtoinen. Tarjolla oli syyrialaisia ja irakilaisia herkkuja mm. falafelia, kuftaa, byriania ja baklavaa.

Kansainvälisen ravintolapäivän järjestäminen yhdessä maahanmuuttajien kanssa on jo tullut perinteeksi Vihdin seurakunnassa ja sitä edelleen jatketaan. Ravintolapäivän tuotto ohjattiin seurakunnan maahanmuuttajatyölle.