Onko sinulla idea, mutta haluat varmuutta siihen, miten osallisuutta edistetään. Avoin työpaja on tarkoitettu kaikille päivän teemoista kiinnostuneille. Työpajaan voi tulla oppimaan osallisuudesta, tutustumaan Yhteiseen keittiöön tai ilman suunnitelmaa. Voit mielellään välittää kutsua eteenpäin.

Ilmoittautumiset vähintään viikkoa ennen työpajaa:

Ohjelma Ivalossa ja Joensuussa:
klo 10:00 Työpajan aloitus ja tutustuminen
klo 10:30 Mikä on Yhteinen keittiö?
klo 11:00 STEA rahoituksesta
klo 11:30  Mitä osallisuus on?
n. klo 12–13 Lounastauko (omakustanteinen)
klo 13:00 -16:00 Työryhmätyöskentelyä osallistujien tarpeiden mukaan, esim.
1) Millainen Yhteinen keittiö lisää osallisuutta ja miten se sanoitetaan?
2) Yhdessä tekemisen meininki
3) Hakemusklinikka
4) Neuvotellaan ja sovitaan kumppanuuksista

STEA:n uusien projektien rahoitushaku päättyy 31.5.2018. Sen lisäksi STEA:lla on kaksi sellaista nopean aikataulun erillishakua, jotka voidaan kytkeä Yhteiseen keittiöön. Paikka auki II-avustusohjelmasta voi hakea rahoitusta projekteille, johon palkataan osatyökykyisiä ja nuoria. ARVOKAS-avustusohjelmasta voi hakea rahoitusta projekteille, joilla vähennetään eriarvoisuutta. Erillishaut ovat auki 3.4.18 saakka.

Aamupäivän aikana kuulet siitä, miten osallisuuden lisääminen saadaan toimintaa ohjaavaksi periaatteeksi, mikä on Yhteinen keittiö ja millaisia rahoitusmahdollisuuksia STEA tarjoaa. Iltapäivällä jakaannutaan ryhmiin, joissa voi joko vahvistaa osallisuusymmärrystään, neuvotella ja sopia yhteistyöstä muiden toimijoiden kanssa, saada sparrausta Yhteiseen keittiöön liittyvän projekti-idean kehittämiseen tai apua hakemuksen laatimiseen. Osallistua voi myös pelkkään aamupäivän osuuteen.  Voit valita itsellesi parhaiten sopivan työpajan. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Työpajakiertueen toteuttaa Yhteinen keittiö yhdessä Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokran kanssa. Mukana myös STEA:n avustusvalmistelija.