Porvoon Yhteinen keittiö houkuttelee erilaisia ihmisiä ja toimijoita yhteistyöhön, tuo mielekästä tekemistä ja vähentää yksinäisyyttä. Vatsa ja mieli täyttyvät hyvällä.

Työttömien Ay-Jäsenten Tukiyhdistys TATSI ry:n toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson pyörittää hunajalingon kampea. Lingon neljästä hunajakennosta valuu vähitellen hunajaa lingon pohjalle ja sieltä siivilän kautta astiaan. Itse mehiläispesät ovat muutaman sadan metrin päässä puskien keskellä, mutta kennojen tuoksu on huumaava. Mehiläiset ovat löytäneet paikalle.

Samoin ihmiset. Puhdas ja raikas, vastalingottu hunaja maistuu Porvoon Yhteisen keittiön Sadonkorjuujuhlan osallistujille. Ihan erilaista kuin kaupan hunaja, sanovat kaikki.

Eikä hunaja ole ainoa vetovoimatekijä syyskuun alussa Porvoon Gammelbackan niityllä järjestetyssä Sadonkorjuujuhlassa. Puutarhapalstan antimista valmistettu maukas keitto, palstalla ahkeroivan ja mehiläisiäkin hoitavan vietnamilaisperheen valmistamat kevätrullat, trubaduuri, kuoroesitys ja talutusratsastus ovat houkutelleet perheitä ja muita lähialueen asukkaita paikalle.

Lue lisää STM:n ajankohtaisesta artikkelista http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tehdaan-ja-ollaan-yhdessa-