Kangasala on liittynyt mukaan Yhteinen keittiö -verkostoon. Kangasalan seurakunta ja Kangasalan Helluntaiseurakunta tarjoavat tammikuun puolivälistä alkaen vuorotellen viikoittain tiistaisin ilmaisen lounaan. Kangasalan Yhteisessä keittiössä tarjotaan pääosin hävikkiruuasta tehtyä hyvän mielen ruokaa. Yhteistyötä tehdään Kangasalan Prisman kanssa.

Yhteiseen ruokailuun kutsutaan erilaisissa elämäntilanteissa eläviä kangasalalaisia.  Yhteinen ateriointi ja yhteisöllinen kohtaaminen ovat merkittävässä asemassa. Ruokailulla on tarkoitus tuoda apua monien arkeen. Ateriat suunnitellaan viikoittain saatujen lahjoitusruokien mukaan. Kangasalla myös seurakuntien vapaaehtoiset ovat mukana tekemässä ruokia.

” Kutsumme yhteiseen ruokailuun erilaisissa elämäntilanteissa eläviä kangasalalaisia. Toivomme, että tapahtuma tavoittaa erityisesti heidät, joiden arjen sujuvuutta ilmainen ateria auttaa. Lounaalla tapaa myös muita ihmisiä, mikä on sekin tärkeä asia, Kangasalan seurakunnan diakoni Tanja Lähteenmäki sanoo.

Olen kuullut hyvin monen sanovan, että tarjoamamme lounas on ainoa kunnollinen lämmin ruoka. Tuntuu hyvältä, että Kangasalla tarjotaan nyt lounas joka viikko aiemman joka toisen viikon sijaan. Pohdimme parhaillaan, miten voimme laajentaa tapahtuman tiedotusta niin, että voisimme esimerkiksi kutsua helposti tekstiviestillä kävijöitä lounaalle, Helluntaiseurakunnan pastori PerttiLehmuskoski kertoo.”

Kangasalan Yhteisen keittiön lounas tarjolla:

  • parittomien viikkojen tiistaisin klo 12 Kirkonkylän seurakuntakodissa, os. Tapulintie 2 alken ti 16.1.2018
  • parillisten viikkojen tiistaisin klo 12 Kangasalan Helluntaiseurakunnassa, os. Myllystenpohjantie 8 alkaen ti 23.1.2018

Lue koko juttu Kangasalan Sanomista tai Kangasalan seurakunnan nettisivuilta