Helsingin Malminkartanossa vietettiin Meidän Maltsu-tapahtumaa Eurooppa-päivänä 9.5.2018. Tapahtumapaikkana oli asukastalo Renki ja sen ympäristö. Ohjelmassa oli mukavaa yhdessäoloa, musiikkia, yhteislauluja, pihapelejä, ruokailua sekä tulevaisuuden suunnittelua. Yhteinen keittiö oli järjestämässä tapahtumaa yhdessä alueen toimijoiden sekä Ikäinstituutin kanssa. Päivää vietettiin aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä.

 

Pirkko Miettunen (vas.) ja Marjatta Sopanen nauttivat hernekeitosta ja kertoivat viihtyvänsä Malminkartanossa erinomaisesti. Heidän mielestään Malminkartanossa on monia positiivisia puolia, kuten yhteisöllisyys, hyvä kirjasto ja toimintakeskus Jenny.

 

       

 

Asukastalo Rengissä oli Toiveiden puu, jonka lehtiin alueen asukkaat saivat kirjoittaa millaista toimintaa olisi hyvä olla ja millaiseen toimintaan he haluaisivat  osallistua. Kirsti Salmela-Zayas (takana) ja Sirkka-Liisa Järvi kirjoittivat omia toiveitaan puuhun ja heiltä tuli monia hyviä ideoita toiminnan kehittämiseksi. Lehtiin oli muun muassa kirjoitettu seuraavia pienten ja vähän isompien kävijöiden toiveita ja ideoita: jumppaa, koripallokenttä, yhteislaulua, kesällä kotieläimiä pihalle, yhteisruokailu, pupuja, eläimiä, piirustuksia sekä uusia leluja sisälle ja ulos.

 

Asukastalon koordinaattori Lea Koski pyörittää asukastalo Renkiä. Lean mielestä parasta Malminkartanossa on luonto. ”Malminkartano on kuin oma pieni kylänsä.” Lea kuvaa.

 

Teksti ja kuvat: Pauliina Alanko